Op voorwaarde dat je bereid bent minimaal 1,85 miljoen dollar uit te geven voor het voorrecht

De Arocs behoort niet tot de meest gerenommeerde modellen van Mercedes-Benz. Hij werd voor het eerst onthuld in 2013 en sloot zich aan bij het assortiment zware vrachtwagens van het bedrijf, voornamelijk gericht op de bouwsector.Hij biedt een breed scala aan carrosserieconfiguraties en asopties (twee, drie of vier), afgestemd op verschillende toepassingen, met een gewichtsspectrum van 18 tot 41 ton.

Mercedes Arocs 8x6 camper

Hoewel hij misschien niet dezelfde esthetische aantrekkingskracht uitstraalt als bijvoorbeeld de nieuwe Mercedes SL, beschikt de Arocs over een reeks dieselmotoren met een vermogen tot 625 pk en een robuust koppel van 2.200 Nm.

Tot de verrassend veelzijdige toepassingen van de Arocs behoort de transformatie tot een ultraluxe camper. Wordt de SOD Peak 8×6 getoond, afgeleid van het vierassige model en zorgvuldig vervaardigd door Stone Offroad Design, een Duitse camperfabrikant net ten zuiden van München. Dit is ongetwijfeld een van de meest extravagante recreatievoertuigen die we zijn tegengekomen, en het bedrijf beweert dat het een mix biedt van “geavanceerde, robuuste technologie, opmerkelijke prestaties en ongeëvenaard comfort voor zowel chauffeurs als passagiers.”

Mercedes Arocs 8x6 camper

Deze camper presenteert zich als een ideale mobiele woning voor een jeugdig en welvarend gezin. Aan de achterzijde van de woonruimte staat een ruim tweepersoonsbed en twee uitklapbare eenpersoonsbedden. Verder is er een gemeenschappelijke keuken en een eetgedeelte met veel bovenkastjes. Misschien wel de meest opvallende ‘ruimte’ binnen de SOD Peak 8×6 is de badkamer, versierd met wat lijkt op luxueus wit marmer.

Mercedes Arocs 8x6 camper

De technologie die ten grondslag ligt aan deze esthetisch aantrekkelijke oppervlakken is al even opmerkelijk. Er zijn een zonnestelsel van 1,6 kilowatt en een generator van 150 ampère aanwezig om de zelfvoorziening te garanderen. Bovendien zijn er een zoetwatertank van 264 gallon (1.000 liter) en een warmwaterboiler van 4,22 gallon (16 liter) ingebouwd. Om de efficiëntie te vergroten, wordt de restwarmte van de motor benut voor verwarming, terwijl afzonderlijke voorzieningen bestaan uit een airconditioning, een dieselverwarming en vloerverwarming voor wanneer het voertuig stilstaat.

Mercedes Arocs 8x6 camper

Wat de aandrijflijn betreft, omvat deze opstelling een zescilinder dieselmotor met een indrukwekkend vermogen van 530 pk. De SOD Peak 8×6 vergemakkelijkt zijn vermogen om vrijwel elk terrein te overwinnen en is uitgerust met zowel een cycloonluchtvoorfilter als een brandstofvoorfilter. Om zijn capaciteiten voor uitdagende situaties te versterken, zijn aanvullende transmissie- en stuuroliekoelers geïntegreerd, zodat de avontuurlijke truck op alles voorbereid is. Om het voortdurende comfort van de bestuurder te garanderen, is een met massage uitgeruste bestuurdersstoel inbegrepen. Opmerkelijke extra functies zijn onder meer luchtvering, parkeercamera en cruise control.

Mercedes Arocs 8x6 camper

In Duitsland begint de instapprijs voor deze ongelooflijk indrukwekkende camper bij $ 1,857 miljoen (gelijk aan 1,7 miljoen euro). Dezelfde fabrikant biedt ook een kleinere 6×6-variant van hetzelfde model aan, naast een reeks andere van Mercedes afgeleide aanbiedingen, zoals een offroad-camper op basis van het Unimog-platform.

Mercedes Arocs 8x6 camper
Categorieën: nieuws