BR75 van Direct Cars

De BR75 van Direct Cars: de off-grid camper met huiselijk comfort, compleet met airconditioning

Als het gaat om off-grid leven, zijn bestelwagens vaak de beste keuze voor campers en campers. Direct Cars, een in Japan gevestigd bedrijf, herkende echter het potentieel van pick-ups en besloot de BR75 SUV Adventure Camper te creëren op basis van de betrouwbare Toyota Hilux.

Gebruikmakend van het pick-upplatform met dubbele cabine van Toyota, gaat de BR75 nog een stap verder door het achterbed te vervangen door een ruime structuur. Dit verbeterde ontwerp heeft een verlengde achteroverbouw en een aerodynamisch gevormde verlenging boven de cabine. Hierdoor biedt de camper plaats aan vijf passagiers en kunnen twee volwassenen en twee kinderen comfortabel slapen achterin.

Het ontwerp van de achteraanbouw van de BR75 gaat naadloos samen met de robuuste GR Sport-afwerking van de Hilux. Een opmerkelijk kenmerk zijn de meerdere toegangspunten tot de woonkamer. Naast de normale zijdeur en de grote achterklep is er ook een interne toegang vanuit de cabine van het voertuig. Deze handige functie zorgt voor een gemakkelijke verplaatsing tussen het woongedeelte en de cabine zonder dat u naar buiten hoeft te gaan, wat vooral voordelig is bij slecht weer of ‘s nachts.

Bij binnenkomst in het achterste compartiment wordt u begroet door een weelderige sfeer die wordt gecreëerd door de aanwezigheid van houten panelen, een tegelvloer en zorgvuldig geplaatste binnenverlichting. Het middelpunt is een ruime eethoek met een opklapbare tafel en twee comfortabele zitbanken. Bovendien kunt u met het pop-up dakgedeelte rechtop staan, terwijl er overdag veel natuurlijk licht naar binnen valt.

BR75 van Direct Cars

Met een simpele transformatie kan de eethoek naadloos worden omgevormd tot een comfortabel tweepersoonsbed van 2.300 mm (90,6 inch) lang, waardoor er voldoende slaapruimte is voor volwassenen. Bovendien kan een tweede uitklapbaar bed met een lengte van 1.660 mm (65,3 inch) handig boven de cabine van het voertuig worden geplaatst, wat een knusse slaapgelegenheid biedt voor twee kinderen. De camper is aan elke kant voorzien van ramen voor ventilatie en een mooi uitzicht, terwijl de opbergvakken boven de ramen handige opbergmogelijkheden bieden.

Naast zijn indrukwekkende kenmerken, is het woongedeelte van de camper uitgerust met een groot airconditioningsysteem voor thuis, dat zorgt voor een comfortabel klimaat, ongeacht het weer buiten. Opmerkelijk is dat de buitenunit van het airconditioningsysteem slim is geïntegreerd onder de achterbumper, waardoor de ruimte maximaal wordt benut. Om alle voorzieningen gemakkelijk te bedienen en te bedienen, is er een gebruiksvriendelijk aanraakscherm in tabletstijl, waarmee u de kracht van maatwerk binnen handbereik hebt.

Naast zijn veelzijdigheid beschikt het voertuig over een extra ruimte aan de achterzijde. Deze speciale ruimte beschikt over handige voorzieningen zoals een douchekop, een waterdichte vloer met afvoer, een gootsteen, een spiegel, een uitschuifbaar aanrechtblad en extra opbergvakken. De ruimte is gemakkelijk toegankelijk vanuit zowel de binnen- als de buitenkant van het voertuig en biedt gemak en flexibiliteit. Met de waterdichte vloer kunt u met een gerust hart natte of vuile kleding en uitrusting zonder zorgen opbergen.

Een van de indrukwekkende aspecten van de BR75 is het vermogen om al zijn functies te behouden, zelfs als hij niet op het net is aangesloten. Dit wordt bereikt door middel van een robuuste 200Ah secundaire accu, die tijdens het rijden kan worden opgeladen of via de op het dak gemonteerde 200W zonnepanelen. Het voertuig is uitgerust met een watertank van 85 liter, een extra schoonwatertank van 20 liter en een afvoertank van 45 liter, zodat er voor verschillende behoeften voldoende water beschikbaar is. Bovendien zijn er naast de stopcontacten in het woongedeelte twee externe stopcontacten aan de achterkant, die gemakkelijke toegang bieden voor het opladen van verschillende elektronische apparaten.

Direct Cars heeft op ingenieuze wijze de achterbedstructuur van de originele pick-up in de BR75 hergebruikt door deze om te vormen tot een aparte aanhanger. Dankzij deze innovatieve benadering kan de laadbak achteraan van de Hilux worden bevestigd aan een speciaal ontworpen aanhangerframe met wielen met een kleinere diameter, zodat de BR75 deze kan trekken. De aanhanger biedt extra opbergruimte voor bagage en uitrusting, waardoor de algehele bruikbaarheid van het voertuig wordt vergroot. De op maat gemaakte aanhanger, die momenteel naast de BR75 wordt tentoongesteld op de Japan Camping Car Show 2023, is mogelijk beschikbaar voor aankoop op basis van de vraag van de klant. Deze unieke oplossing biedt flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden voor liefhebbers van avontuur.

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de prijzen van de BR75, biedt Direct Cars twee beschikbare opties. De basisvariant, gebouwd op de Toyota Hilux Z, begint bij $ 83.931, wat een meer betaalbare keuze biedt. Aan de andere kant kost het model met volledige specificaties, gebaseerd op de Toyota Hilux GR Sport, $ 95.121, wat verbeterde functies en mogelijkheden biedt. Het is vermeldenswaard dat de totale kosten kunnen variëren, afhankelijk van optionele add-ons, zoals de tentoongestelde offroad-wielen en -banden, waardoor verdere aanpassingen mogelijk zijn om aan individuele voorkeuren te voldoen.

Categorieën: nieuws