Arrival elektrische busjes

Een Britse startup met Russische roots, Arrival, die commerciële elektrische voertuigen gaat produceren en inmiddels een beursgenoteerd bedrijf is geworden, heeft zijn plannen voor de levering van afgewerkte producten dit jaar teruggebracht van 400 naar 20 stuks: werken aan een elektrische bus en een passagiersmodel is opgeschort om op slechts één vervoerswijze te kunnen vertrouwen: bestelwagens.

Het bedrijf meldde afgelopen donderdag een stijging van de verliezen in het tweede kwartaal en zei in 2022 geen omzet meer te verwachten. “We schakelen over van twee producten, twee ploegen en twee microfabrieken naar één product, één ploeg en één fabriek. We zijn van mening dat deze mogelijkheid om over te stappen onze kansen op succes vergroot”, zei het hoofd van het bedrijf Denis Sverdlov (Denis Sverdlov). Zo bevestigde de zakenman de eerder ontvangen informatie dat de projecten van de elektrische bus en elektrische personenauto zijn opgeschort en dat het busje de belangrijkste wordt.

“De personenauto maakt deel uit van onze langetermijnvisie en zal samen met de bestelwagen en minibus steden voorzien van het multimodale ecosysteem voor schoon vervoer dat nodig is om de milieudoelstellingen in de komende jaren te bereiken”, bevestigde de woordvoerder van het bedrijf aan TechCrunch.

Aanvankelijk verwachtte het bedrijf in 2022 400 tot 600 voertuigen te leveren. Een maand geleden kondigde het echter zijn voornemen aan om kosten te besparen en tot 30% van het personeel te verminderen – dit zal helpen om de productiedoelen te bereiken, maar tegelijkertijd het bedrijf te beschermen. Aankomst moest over deze maatregel beslissen om eind 2023 aan haar verplichtingen te kunnen voldoen, met $ 500 miljoen tot haar beschikking.

In het tweede kwartaal rapporteerde het bedrijf een verlies van $ 89,6 miljoen, een stijging van $ 56,2 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. North Carolina) zal pas in 2023 worden geopend.

Categorieën: nieuws