De Zweden gaan hun tweede jaar op de Duitse markt in met een nieuw exterieurdesign. Er zijn ook twee nieuwe Polar-modellen met een grote badkamer en een uitnodigende ronde zithoek.

Van buiten zijn de Polar caravans van modeljaar 2022 onherkenbaar, maar van binnen zijn ze dat wel, want voor het nieuwe modeljaar is er bijna niets veranderd – op twee nieuwe indelingen na (620 BFWA en 730 BFDC).

Maar voor velen van u, beste lezers, moet de Polar-look nog nieuw zijn: Het merk uit Zweeds Lapland, dat zichzelf een manufactuur noemt en dus ook speciale wensen vervult, waagde pas vorig jaar een nieuwe start in Duitsland.

Er zijn nu zes dealers in Duitsland en één in Zwitserland. De Caravan Salon in Düsseldorf is dan ook een goede gelegenheid om een idee te krijgen van de caravans.

Twee nieuwe lay-outs

Foto’s van de twee nieuwe indelingen met trendy achterbadkamers zijn nog niet beschikbaar, maar we weten in ieder geval al hoe ze er van binnen uit zullen zien qua indeling.

Terwijl de Polar 620 BFWA-indeling voor koppels een aanvulling vormt op de grote reeks eenassers en verkrijgbaar is vanaf 52.190 euro, biedt de Polar 730 BFDC naast het bed voor de ouders ook een vast stapelbed aan. De caravan weegt 2,65 ton en is verkrijgbaar vanaf 67.490 euro. Het hart van beide indelingen is de uitnodigende rondzitgroep voorin en de centraal gelegen kitchenette.

Polar 620 BFWA en 730 BFDC
Polar 620 BFWA en 730 BFDC

Dat is waar de afkortingen van de modelaanduidingen bij Polar Caravans voor staan:

 • S = eenpersoonsbedden
 • F = Frans bed
 • Q = queensize bed
 • B = wasruimte achter
 • X = zijzitgroep
 • C = Stapelbedden
 • A = Schuine keuken; D en W markeren de positie van de module aan de respectieve voertuigzijde (rechts/links).

Wat onderscheidt de caravans

Winterbestendigheid is te verwachten van caravans uit Zweden. Daarom behoort warmwaterverwarming voor de lucht en de vloer tot de standaarduitrusting van Polar caravans. Een ander typisch Scandinavisch kenmerk, althans in vergelijking met de concurrent Kabe, is de verscheidenheid aan indelingen en uitrustingen.

De Polar Caravans, die in principe 2,50 meter breed zijn, zijn verkrijgbaar in acht lengtecategorieën (520 tot 840), elk met vier bedvarianten. Deze kunnen op hun beurt worden gecombineerd met verschillende badkamer-, zitgroep- en keukenconfiguraties.

Meer nog: alle lay-outs zijn beschikbaar in de Original, Selected en Customised-lijnen. De prijsklasse voor de Original loopt van 40.590 tot 67.490 euro, voor de Selected van 49.670 tot 73.120 euro en voor de Customised van 58.990 tot 88.520 euro.

Aantrekkelijke oplage modellen en carrosserie technologie

De hoge hoekkussens in de rondzitgroep zijn optioneel voor de Edition en standaard vanaf Selected.
De hoge hoekkussens in de rondzitgroep zijn optioneel voor de Edition en standaard vanaf Selected.

Spannend, want aantrekkelijk geprijsd, zijn de zeven Edition-wagens in de lengtes 560 tot 730, die gebaseerd zijn op de basisversie Original, maar al zijn uitgerust met de belangrijkste extra’s. Tot de weinige toeslagopties behoren 170-liter compressorkoelkasten in 2022. De Edition begint bij 42.490 en eindigt bij 58.890 euro.

Polar vertrouwt op 42 millimeter dikke muren en 51 millimeter dikke vloeren, maar isoleert met EPS in plaats van XPS/PU. De carrosserie is gebaseerd op een versterkt chassis en een geïmpregneerde houten vloer. Het dak is over de zijmuren geplaatst om lekken te voorkomen. De technologie aan boord omvat een 7-inch tablet die alle consumenten bedient.

Polar Caravans zijn ook zelfvoorzienend dankzij de accu’s aan boord. De interne vers- en afvalwatertanks zijn standaard verwarmd. De verplichte ski-lade is er ook, natuurlijk.

Voor- en nadelen:
Pros:

Volledig winterklaar af fabriek.

Hoogwaardige technologie aan boord.

Groot aantal lay-outs en uitrustingsvarianten.
Minpunten:

Isolatie met EPS-schuim, 7 jaar dichtheidsgarantie.

Hoge basisprijzen en momenteel slechts zes dealers in Duitsland.

Technische gegevens: Polar Caravans 2022:

 • Basisprijzen: 40.590-88.520 euro
 • Lichaamslengte: 5,83-8,07 meter
 • Rijklaar gewicht: 1.450-1.930 kg
 • Bruto voertuiggewicht: 1.700-2.650 kg
 • Maximale belasting: 2.000 kg (enkele as)
 • Slaapplaatsen: 2-6

CONCLUSIE

Met prijzen vanaf 40.000 euro behoren Polar caravans in Duitsland tot de luxeklasse. De volledig uitgeruste, 2,50 meter brede caravans bieden alles wat u nodig hebt om te kamperen, vooral in de koudere seizoenen. De twee nieuwe indelingen met grote badkamers aan de achterzijde sluiten aan bij de trend naar grote badkamers.

Categorieën: nieuws