Renault heeft van de nieuwe “hak” Kangoo E-Tech een egoïstische camper gemaakt. Het tweedelige Renault Hippie Caviar Motel debuteerde als showauto op de Hannover Commercial Vehicles Show.

De interieurdecoratie is ontworpen om de bestuurder comfortabel te maken: na de transformatie verschijnen een volwaardige slaapplaats en een werktafel in de cabine, een keuken en een kledingkast voor sportuitrusting zijn aan de zijkanten voorzien. De techniek van de elektrische auto is standaard.

Renault creëerde het Hippie Caviar Motel zonder rekening te houden met andere kampeerders en campers: ten eerste is het interieur ontworpen voor één reiziger, en ten tweede was het project gebaseerd op een elektrische auto met een zeker niet uitstekende gangreserve van 285 kilometer (volgens de WLTP-cyclus).

Het Hippie Caviar Motel is echter een soort hippie-auto voor sensatiezoekers, en de oplossingen die op het concept zijn getest, kunnen verschijnen als opties op de meer bekende benzine- of diesel-Renault Kangoo.

Renault heeft van de nieuwe Kangoo een egoïstische camper gemaakt

Zo zullen een ongebruikelijk “half” panoramisch dak, een skirek, een banktransformatiesysteem en een algemene lay-out met een apart kledingkastgedeelte aan bakboord zeker in trek zijn op massale “hakken”.

Aangezien de “gerelateerde” Mercedes-Benz T-Klasse al een camperversie heeft, is de release van vergelijkbare accessoires voor Kangoo een kwestie van tijd. Waarschijnlijk wordt een elektrische auto met een E-Tech prefix ook een miniatuur camper, want reizen met een minimale impact op de natuur wordt in de mode.

Categorieën: nieuws