Tijdens de Bonhams veiling is een unieke camper te koop

Veilinghuis Bonhams begon de collectie van het British Museum of Beaulieu te verkopen. Een deel van de unieke expositie zal onder de hamer worden verkocht, met name een houten huis op wielen Ford Model T Motor Caravan, uitgebracht in 1914, is al geveild.

1914 Model T Motor Caravan

Dit is het oudste exemplaar van alle kampeerders dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven. Ondanks de unieke historische waarde zijn de oprichters van de veiling niet van plan om veel te verdienen voor het perceel: volgens schattingen kost de camper de nieuwe eigenaar 20-30 duizend pond sterling, of ongeveer 1,4-2,1 miljoen roebel bij de huidige beurs tarief.

1914 Model T Motor Caravan

Aanvankelijk werd de stacaravan gebouwd in opdracht van de Britse familie Bentall, die de gelijknamige winkel oprichtte. Het was gebaseerd op het standaard Ford Model T, dat aanzienlijk werd verlengd en het chassis verstevigd, waarna een carrosserie werd geïnstalleerd die speciaal voor de camper was gemaakt door Dunton uit Reading.

1914 Model T Motor Caravan

De cabine heeft een stapelbed dat plaats biedt aan vier personen. Het meubilair in de stacaravan is ook van hout, de ramen zijn dubbelbladig om het beter warm te houden in de cabine en er is een speciale gleuf in de voordeur voor post. De camper wordt verwarmd door een houtkachel, waarvan de leiding door het dak loopt.

1914 Model T Motor Caravan

De auto werd in de jaren 1920 aan klanten overgedragen, maar zij bestuurden de camper niet – in plaats daarvan heeft hij ongeveer een halve eeuw in verlaten staat doorgebracht. Pas in de jaren 70 werd het bij toeval ontdekt en opgestuurd voor restauratie. Het is opmerkelijk dat ongeveer 95 procent van de originele reserveonderdelen door de restaurateurs werd erkend als geschikt voor verder gebruik.

1914 Model T Motor Caravan
Categorieën: nieuws