Brandstofkosten maken deel uit van de deal voor RV-eigenaren. Dat gezegd hebbende, RVers zijn niet overgeleverd aan de oliemarkten of geopolitieke gebeurtenissen om hun budget te bepalen. Of u nu hogere prijzen betaalt of op en neer terrein waar u reist, waardoor het minder belangrijk is om brandstof te besteden, of u spaart voor de school van de kinderen, er zijn genoeg dingen die u kunt doen, vooral als u de eigenaar bent van uw camper.

Overweeg om uw aanhanger te parkeren

In plaats van een aanhangwagen heen en weer te trekken, zoekt u een camping die handig en comfortabel is en laat u uw aanhangwagen daar achter. Parkmodel campers zijn hier speciaal voor gebouwd. Onze kijk op dit concept, de Jay Flight Bungalow, omvat unieke woonkenmerken zoals grotere ramen, een afneembare trekhaak (voor meer ruimte op het kamp), een centraal stofzuigsysteem, schuifdeuren in patiostijl en een voorwand in atriumstijl.

Koop een kleinere camper

Kleinere campers wegen minder en verbruiken daardoor minder brandstof. Gelukkig zijn er in de towable-sector meer kleine opties dan ooit tevoren. Populaire micro-reisaanhangwagens omvatten plattegronden die korter zijn dan traditionele reisaanhangers en enkele duizenden ponden.

Aan de gemotoriseerde kant zijn campers van klasse B populairder dan ooit. Het compacte formaat en de wendbaarheid van de klasse B RV zijn geweldig, maar het benzineverbruik maakt ze voor veel shoppers overdreven. Het zijn duidelijk de meest efficiënte campers. Dit zijn schattingen in mijlen per gallon voor de verschillende typen campers:

  • Klasse A campers – 8-12
  • Klasse B campers –15-17
  • Klasse C-campers – 8-12 (15-17 voor Mercedes-Benz® Sprinter-producten)

Kies Diesel

Dieselbrandstof levert 10-15 procent meer energie dan normale benzine. Trekvoertuig of camper, de extra efficiëntie bereikt een 20-35 procent beter benzineverbruik dan voertuigen op benzine, om nog maar te zwijgen van de prijs aan de pomp die doorgaans lager is dan die van de meeste gas van hogere kwaliteit.

Motoren onderhouden

Houd uw gemotoriseerde campers en trekkende voertuigen op de hoogte van het onderhoud om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. En ververs de olie en filters altijd op schema.

Kortere reizen maken

Tussen staatsparken, de golf van eigenaren van privé-eigendom die campings huren, openbare gronden of de parkeerplaats in het supercenter, is het voor de meesten gemakkelijk om een ​​plek te vinden om weg te komen zonder alle kilometers. Je zou niet de eerste zijn die een geweldige tijd heeft met kamperen in de achtertuin.

Ontspan je rechtervoet

De beste manier om gas te besparen is door de gaspedaalvoet te ontspannen. Als u accelereert met een kwart of half gas, kan het brandstofverbruik indrukwekkend zijn. In een test uitgevoerd door Edmunds.com (een van de beste auto-informatiesites), bleek matig accelereren en remmen een gemiddelde brandstofbesparing van 31 procent te bieden ten opzichte van agressief rijgedrag.

Het verschil in brandstofverbruik tussen een auto die rijdt met 75 mph en 65 mph is ook aanzienlijk. Het is aangetoond dat langzamer rijden en het rijden van de maximumsnelheid een brandstofbesparing van 14 procent oplevert tijdens een lange reis.

Zet de motor uit

Te lang stationair draaien kost veel brandstof. Als u langer dan een paar minuten stilstaat, zet u de motor af. Nogmaals, een test uitgevoerd door het autopersoneel van Edmunds.com toonde een brandstofbesparing van maximaal 19 procent aan door de motor bij elke stop (10 stops) tijdens een testrit van 10 mijl uit te zetten, in plaats van de motor stationair te laten lopen tijdens de twee -minutenstops over dezelfde testroute van 10 mijl en 10 stops.

Zorg voor de juiste bandenspanning

De besparingen zijn bescheiden, maar niettemin, door de banden van uw voertuig op het aanbevolen niveau te houden, perst u meer kilometers uit een liter benzine en misschien nog een dag kamperen!

Cruisecontrol gebruiken

Gebruik de cruise control-functie op uw voertuig, maar gebruik deze alleen op lange, vlakke stukken snelweg. Als u de cruisecontrol “aan” houdt in bergachtige gebieden, zal het systeem proberen de ingestelde snelheid aan te houden en zult u veel brandstof verspillen als de transmissie terugschakelt en het motortoerental (rpm) stijgt om de heuvels te beklimmen.

Verstandig inpakken

Laad uw camper niet met onnodig gewicht. Wacht met het vullen met water tot je op de camping aankomt. Doe boodschappen in de buurt van de camping. En laat gewoon achter wat je niet echt nodig hebt. Wat je ervaringen ook zijn, dit wordt elke reis gemakkelijker.

Categorieën: nieuws