WinTao

Hij kan zelfs alleen bewegen, maar met een lage snelheid

Het jonge Chinese merk WinTao, dat de productie in zijn thuisland nog niet heeft gelanceerd, sprak over een nieuwe ontwikkeling – een autotrailer met een niet-standaard uiterlijk en een rijke uitrusting. Tot nu toe wordt het gepresenteerd in de vorm van een vroeg prototype, anders dan het futuristische eindproduct, dat een “capsule” van composietmateriaal zal zijn met zonnepanelen en een eigen elektromotor.

Naast het aerodynamische ontwerp en de lichtgewicht carrosserie krijgt de WinTao-trailer een aluminium chassis en onafhankelijke wielophanging, evenals een ingebouwde batterij met een capaciteit van 10-20 kilowattuur. Van het zal worden aangedreven door voorzieningen – airconditioning, koelkast en anderen.

De aanhanger kan zelfstandig korte afstanden afleggen, zonder koppeling met de auto. Om dit te doen, was het uitgerust met een eigen elektromotor, waardoor het een lage snelheid kan ontwikkelen. Bovendien zal een elektronisch stabiliteitssysteem verschijnen in het arsenaal van de “commodity” -versie.

WinTao heeft verschillende oplaadmogelijkheden voorzien: conventioneel, tijdens de motorherstelmodus en met behulp van zonnepanelen met een capaciteit van 1,8 kilowattuur, die het hele dakoppervlak bestrijken.

 WinTao

De prijs van de Chinese autotrailer begint vanaf 37 duizend dollar (2,3 miljoen roebel) en bereikt 40 duizend dollar (2,5 miljoen) voor versies met respectievelijk 10 en 20 kilowatt-batterijen. WinTao richt zich op de Amerikaanse, Australische en Europese markten, waar campers populair zijn, en een Chinees product kan opvallen dankzij het gunstige prijskaartje.

Electric van startup WinTao zal zijn modellen bouwen op een zelf ontwikkeld skateboardplatform dat een verscheidenheid aan carrosseriestijlen mogelijk maakt. De productie zou in 2023 moeten beginnen.

In oktober veranderde de elektrische bestelwagen ID in een minicamper. Buzz is een moderne versie van de hippiemobiel van Volkswagen. De verbouwing bleef beperkt tot de installatie van een module met een fornuis en een spoelbak, die 3.000 euro kostte.

Categorieën: nieuws